Известие

Collapse
No announcement yet.

Kaтализатор->резонансно гърне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На светофара няма да усетиш миризмата, форсирай малко на място и тогава души отзад.Разхода скача ако е развалена сондата. Впрочем твоя разход как е, преди и след откачането, малко се отклонявам от темата, но...
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
      Ами да не го закачам ама карам колата с развалена сонда близо 2 год. докато разбера , че е сдала багажа, сега вече 2-3 месеца я карам с откачена , а гледам пиши , че ако ламбда сонда не е изправна разваля яко катализатора.
      Ами не знам за това, иначе разхода при скапана скача.Помня, че ти бях писал, че ако я караш по магистралата с повече газ, да я понадупиш при запушен катализатор почва да загрява.Мириса на развалени яйца според мен също се долавя в такава обстановка
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Ами не знам за това, иначе разхода при скапана скача.Помня, че ти бях писал, че ако я караш по магистралата с повече газ, да я понадупиш при запушен катализатор почва да загрява.Мириса на развалени яйца според мен също се долавя в такава обстановка
        Подкрепям... ако е заминал се нажежава доста. Но миризмата се изменя и от партдата на горивото . Преди месец бяха пуснали една миризлива газ.
        Аз моя го изтърбуших тия дни, а оригиналното гърне го направиха на резонаторно.
        Тея откачалници ми изкупуваха питите по 20лв. за Кг. и аз си ги прибрах. Вътре има две пити с тегло около 900-1000гр.(това според техния кантар). Мисля че вървят около 50-60лв./кг.
        Някой знае ли в Стара Загора къде дават нормални пари?
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
        Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
        Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Добре, а със звука какво се получи след като го изтърбушиха. При мен оригиналното средното гърне е комбинирано от резонатор и катализатор.
          Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Проблема със "звънтенето" се решава с читав резонатор, който явно на теб не са сложили а са избрали по-евтин вариант. Резонатори има от 35-195лв. Мисля, че проблема е в твоя телевизор. На 2 коли съм правил интервенцията катализатор-резонатор, няма грижа ни звънтене, ни дрънчене...
            145 QV ex.
            146 Boxer TOTAL ex.
            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

при мен мирише само когато е студена. при сутрешното палене(на бензин). после си е ок и на бенз и на газ.
              има си тяга, работи тихичко,
              гори ~10до15лв.газ/100.
              а е над 200к.
              какво да си мисля и как да процедирам с катализатора?!?
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Като цяло дори стана май малкко по-безшумна, но има едно минимално звънтене около 3000 об. Не знам дали не е даже от гарнитура? Тея сложиха старата гарнитура, като го връщаха.
                Гърнето е около 1/3 резонатор и 2/3 катализатор, при мен сега е само резонатор.
                акво да си мисля и как да процедирам с катализатора?!?
                Покарай 20-тина минути и ако е много нажежен катализатора значи е заминал.

Comment

Колеги а при дизела как стоят нещата- там на какво мирише?
                  Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                  2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    На светофара няма да усетиш миризмата, форсирай малко на място и тогава души отзад.Разхода скача ако е развалена сондата. Впрочем твоя разход как е, преди и след откачането, малко се отклонявам от темата, но...
                    Тя мойта сонда беше блокира на мн гадна смес определно и динамиката и разхода са по-добре с разкачена извънградско дава към 9.5/100.
                    Така колеги айде малко по темата , че не знам с какво да го сменям, значи чува се една огромно бръмчене и по моя преценка е отпред... Смятам и да сменям катализатора, айде някой колега с резонаторно гърне , който според него звука е добре. Да сподели какво точно е сложил.
                    Поздрави.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

!!!

Здравейте на всички,днес преминах през процедурата,махнах катализатора , сложих резонаторно гърне (ASPO) или нещо такова беше и определено не съжалявам!!!Най-добрият резултат (от изминати 100 км засега) , беше че оборотите ми се заковаха и го няма вече това досадно "клатене" на оборотите.Незнам дали е от махането на катализатора (според мен не е логично) , но наистина съм доволен от крайния резултат.И за да бъде процедурата напълно завършена почерпих Алфата с крайно ориг.гърне Sebring.Мммм наслада!Бях го намерил от един колега с Nissan 100 NX и имах колебания дали ще стане , но....стана.
                      Весели празници на всички.

Comment

Аз съм с махнат катализатор. Не беше толкова замърсен, но небеше и прелест. Сложих права тръба и съм адски доволен, най-малкото колата работи по-леко в ниските обороти, малко, но за мотора си е добре.
                        Разхода си ми е същият, може би спадна с нензчително малко по мое мнение, но по същото време смених и термостат и може и на това да се дължи. Доволен съм много, звука в аспуха не се промени много, дори напротив сега се чува звука от турбината в аспухчето. Махайте смело.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение

Покарай 20-тина минути и ако е много нажежен катализатора значи е заминал.
                          е, как да определя колко е нажежен?!?
                          на нов му трябват 5-600 градуса за да си върши каквото си трябва.
                          ако се е скапал, трябва да е червен-баси!
                          отвън всички тръби, гърнета и кат. блестят като новички. няма грам ръжда.
                          и то над 200к.!?!?
                          не допускам жабаря да е купувал нови.

въпросът ми беше предимно за газта.
                          там кондензират едни промишлени количества пара....
                          какво му се случва на кат. при толкова градуси+пара!?!?!
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Хмм... май съм Ви излъгалл... звънти... предколедно! Да сменя ли рарнитурки. Или направо целия мях?

Comment

преди време ми се запуши катализатора и се наложи да го сменя с резонаторно гърне.случайно си намерих италианско,на външен вид е като катализатора ми/средното гърне/ няма звънене не видях някакви драстични промени в динамиката
                              Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                              156 1,8ТS-99 ......
                              EX
                              159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
                                Хмм... май съм Ви излъгалл... звънти... предколедно! Да сменя ли рарнитурки. Или направо целия мях?
                                Гарнитурките няма да оправят работата.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X